nederland

Geweld tegen politie: agent in nek gestoken op Rembrandtplein

15 januari 2017Leestijd: 1 minuut

In de nacht van zaterdag op zondag is rond 00.30 uur een agent neergestoken op het Rembrandtplein in Amsterdam. Het is volgens de politie nog onduidelijk wat precies de aanleiding was van het incident.

Het steekincident gebeurde ter hoogte van The Three Sisters Pub, meldt de Amsterdamse stadszender AT5. Op de plaats delict is een mes aangetroffen.

Met verwondingen naar het ziekenhuis

Volgens een woordvoerder van de politie is de agent in de nek gestoken toen hij op de fiets aan het surveilleren was. De agent is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar is zijn wond gehecht, laat de politie weten.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Een verdachte is aangehouden en getuigen worden gehoord. Voor het onderzoek werd een deel van het Rembrandtplein afgezet. Busdiensten die het plein normaal gesproken aandoen, zijn omgeleid. Het gaat om een populair uitgaansgebied waar in het weekeinde drommen mensen samenkomen. Er is altijd veel politie op de been.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.