Wat schreef Kuzu in het Turks op zijn Facebook-pagina?

13 december 2016Leestijd: 1 minuut
Kuzu feliciteert zijn volgers met de verjaardag van de profeet Mohammed - Foto: ANP

Een opmerkelijk bericht op de officiële Facebook-pagina van Kamerlid Tunahan Kuzu. De DENK-leider postte afgelopen zondag een bericht in het Turks.

Kuzu, die naar eigen zeggen naar verbinding in de samenleving streeft, zette afgelopen zondag onderstaand bericht op zijn Facebook-pagina.

Geboortedag van Mohammed

Kuzu blijkt zijn volgers een ‘gelukkige geboortedag van onze profeet Mohammed’ te wensen. Het bericht van de DENK-politicus kreeg bijna 2.000 likes. In de commentaren wordt gevraagd naar een Nederlandse vertaling van het bericht. Er zijn immers ook DENK-stemmers die geen Turks spreken.

De verjaardag van Mohammed viel dit jaar afgelopen zondag, en is voor moslims een heilige dag.

Commissie Stiekem

Kuzu uitte zich vorige week overigens boos over een voorstel van VVD-leider Halbe Zijlstra. Hij stelde voor om de Commissie Stiekem te verkleinen tot de fractievoorzitters van de vijf grootste partijen. Daarbij zou DENK dus buiten de boot vallen.

Volgens Kuzu is het voorstel van Zijlstra om de Commissie te verkleinen bedoeld om DENK in een kwaad daglicht te plaatsen. ‘We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat dit voorstel met ons in het achterhoofd is gemaakt,’ zei de politicus.