nederland

‘Verkrachtende’ Nederlandse azc-baas voor de rechter

17 november 2016Leestijd: 2 minuten

Een Nederlander die al 20 keer is veroordeeld voor een aantal misdrijven, wordt verdacht van viervoudige verkrachting van een 22-jarige Syrische asielzoeker in Duitsland. De man was tot februari 2016 de directeur van een Duits asielzoekerscentrum.

Het gaat om de 51-jarige Paul van M., meldt het AD. Hij staat donderdag voor de rechter. De man wordt verdacht van viervoudige verkrachting van een Syrische vrouw en onder meer lichamelijke mishandeling.

Bij Van M. thuis

Van januari tot april 2016 zit de vrouw in het huis van Van M., die de directeur is van het asielzoekerscentrum in Finnentrop-Heggen, in het westen van Duitsland. In die tijd heeft hij haar meerdere keren tot seksuele acties gedwongen Hij beloofde haar te helpen met het vinden van een eigen woning, aldus Duitse media. In de tussentijd bleef zij in zijn huis.

De vrouw zou zelfs zwanger zijn geraakt van de man. ‘De aanklacht beschrijft ook dat uit een DNA-test blijkt dat hij de vader was.’

Lastig proces

In augustus riep de Duitse procureur-generaal de Nederlandse autoriteiten op meer duidelijkheid te geven over de man. De procureur-generaal, Werner Wolff, gaf toen al aan dat het een lastig proces zou worden: de getuigenverklaringen zouden niet altijd met elkaar overeenkomen.

In februari werd de man vervangen als directeur, maar Van M bleef voor het asielzoekerscentrum werken. Ook zou de man zich als arts hebben voorgedaan in een aantal e-mails.

Het AD meldt dat Van M. in het verleden is veroordeeld voor diefstal, witwassen, valsheid in geschrifte en vervaardiging van verdovende middelen. Daarnaast zou hij een minderjarig familielid hebben misbruikt en geld hebben weggenomen van gehandicapte bewoners toen hij in een instelling werkte.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.