nederland

Nederlander opgepakt voor uitsteken ogen Belg in Brussel

07 november 2016Leestijd: 1 minuut

In Brussel heeft zich dit weekeinde een zeer macaber incident voorgedaan. Bij een vechtpartij werden bij een Belg de ogen uitgestoken.

Volgens het openbaar ministerie in Brussel wordt een Nederlander verdacht van deze steekpartij. Hij is opgepakt. Maar de verdachte I.A., die woonachtig is in België, zou volgens justitie niet met zekerheid kunnen zeggen of hij de ogen van het slachtoffer – een Afrikaanse man – heeft uitgestoken. Hij zou ‘verschillende verklaringen’ afleggen.

Ogen in de buurt van vechtpartij aangetroffen

De Brusselse politie kreeg zondagochtend om 03.00 de melding van het sinistere incident. Het Belgische slachtoffer, ook in 1983 geboren, werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Zijn ogen en een lemmet – het deel van het mes waarmee je snijdt – werden in de buurt van de plaats van de vechtpartij gevonden. Het was een voorbijganger die de zwaargewonde man aantrof, aldus een woordvoerder van het federale pakket.

De twee mannen, die beiden geen strafblad hebben, zouden eerder op zaterdag een woordenwisseling hebben gehad, waarop A. na de nachtelijke vechtpartij aan het Marsveldplein zou zijn gevlucht. Volgens Het Nieuwsblad ging de discussie over een ‘politiek en cultureel’ meningsverschil, die ze later op dag zo gewelddadig uitvochten. De Nederlander werd zondagmiddag aangehouden, nadat hij zich voor zijn verwondingen had laten helpen bij het ziekenhuis. Een politiepatrouille kon hem bij toeval in de kraag vatten. Het onderzoek is volgens de Belgische justitie nog in volle gang.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.