nederland

Vergismoord? Wat de politie zegt over Djordy Latumahina

14 oktober 2016Leestijd: 2 minuten

Afgelopen weekeinde werd de 31-jarige Djordy Latumahina voor de ogen van vrouw en kind doodgeschoten in de parkeergarage onder zijn huis. Wat is er nu precies gebeurd? Het wachten is op uitsluitsel van de politie.

Maar die wil vooralsnog niet veel zeggen over de zaak. In een interview met de Amsterdamse stadszender AT5 zegt korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg dat er ‘ernstig rekening’ wordt gehouden met een ‘vergismoord’ – dat Latumahina dus eigenlijk niet het doelwit was.

‘Zeer heftige zaak’

Er zijn volgens de korpschef nog altijd meerdere scenario’s mogelijk. ‘Wij houden er ernstig rekening mee, dat hoort u me goed zeggen. Ik zeg daarmee meer dan anders. We hebben dit scenario (over de vergismoord, red.) nog niet kunnen uitsluiten.’ Aalbersberg spreekt van ‘zeer heftige zaak.’

Het korps Amsterdam heeft daarom meer dan veertig mensen op de zaak gezet. Eerder liet de politie tegenover Elsevier al weten een mogelijke vergissing te onderzoeken, naast andere scenario’s – ook het feit dat Latumahina mogelijk in dezelfde auto rondreed als een crimineel in hetzelfde gebouw.

Meer informatie over de moord verstrekt

De politie is nog altijd naarstig op zoek naar de twee daders die Latumahina (31) afgelopen weekend neerschoten. Door informatie over de vluchtroute naar buiten te brengen, hoopt de politie dat meer getuigen zich melden. Dinsdag is meer informatie verstrekt over de vluchtroute van de twee schutters. Ze probeerden eerst met een witte Volkswagen Caddy te ontsnappen.

Even later werd die auto in de Wittgensteinlaan in brand gestoken, en stapten de daders over in een zwarte Seat Leon. De politie meldt dat het duo richting Hoofddorp reed, maar dat de bestuurder op de Kruisweg de macht over het stuur verloor. Hopelijk zijn er mensen die de daders van ‘een van de afschuwelijkste schietpartijen in Amsterdam van de laatste jaren’ hebben gezien, aldus de politie in tv-programma Opsporing Verzocht. 

Latumahina, als dj een bekende in het Amsterdamse uitgaansleven, werd zaterdagmiddag even na 17.30 uur beschoten in zijn auto in de parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein, in bijzijn van zijn kind en vriendin. Hij overleed aan zijn verwondingen,  zijn tweejarig dochtertje en zijn vriendin overleefden de schietpartij – hoewel laatstgenoemde wel ernstige verwondingen opliep.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.