nederland

Stakingen in Griekenland: Nederlandse toeristen vast op eilanden

06 oktober 2016Leestijd: 2 minuten

Honderden Nederlandse toeristen zitten vast op de Griekse eilanden, omdat luchtverkeersleiders staken. Binnenlandse vluchten zijn geannuleerd, boten richting internationale vliegvelden zitten overvol.

Zeker tot zaterdag willen de luchtverkeersleiders staken, om betere arbeidsvoorwaarden en meer banen af te dwingen. Daardoor zijn veel binnenlandse vluchten geannuleerd. Internationale vluchten worden vooralsnog niet getroffen.

Chaotische taferelen rond overvolle ferry’s
Toch hebben vakantiegangers veel last van de stakingen. Honderden Nederlanders zitten op Griekse eilanden als Karpathos, en kunnen niet meer met het vliegtuig vertrekken. Ferry’s, die passagiers naar plekken als Rhodos kunnen brengen (waar internationale vluchten vertrekken), gaan een paar keer per week. ‘Maar die zitten overvol,’ vertellen Pieter en Lia Sanders aan De Telegraaf.

Het leidt tot chaotische taferelen en klagende mensen. Er zijn vooral klachten over de Duitse vliegmaatschappij AirBerlin, die vooralsnog geen alternatief vervoer heeft kunnen regelen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Griekenland werd net weer populair onder Nederlanders

Sunweb waarschuwt dat de stakingen de komende dagen kunnen worden uitgebreid naar andere eilanden. Voor volgende week zijn al stakingen aangekondigd, op 9, 11, 12 en 13 oktober, mocht het personeel er niet uitkomen. TUI Nederland kijkt naar opties om eigen boten in te zetten om toeristen van de eilanden te krijgen.

Toerisme in Griekenland trekt weer flink aan, nu de grootste problemen met migranten voorbij lijken op de eilanden. Volgens ANWR worden de hele maand oktober nog veel toeristen uit Nederland verwacht, vooral door de lage prijs.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.