nederland

Nieuwe liquidatie? Klopjacht op dader schietpartij Amsterdam

11 oktober 2016Leestijd: 2 minuten

Voor de derde keer in drie dagen is Amsterdam het toneel van een dodelijke schietpartij. Een 24-jarige man met een criminele achtergrond werd vlak voor het Academisch Medisch Centrum neergeschoten, de dader wist te vluchten op een fiets.

Kammeron
Het slachtoffer Kammeron werd voor verscheidene misdrijven veroordeeld. Foto: Facebook

De schietpartij had plaats maandagavond rond 23.30 uur. Er werden zeven schoten afgevuurd en het 24-jarige slachtoffer, volgens Het Parool de veelvuldig veroordeelde crimineel Isilnando Kammeron, raakte ernstig gewond. De diensten probeerden de man 25 minuten lang te reanimeren, maar dat hielp niet: Kammeron overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De schutter, volgens AT5 een gekleurde man, wist te ontkomen. De politie meldt dat hij na de schietpartij op een mountainbike stapte, in de richting van station Holendrecht. Politie-eenheden, waaronder een helikopter, kamden de omgeving uit, maar de dader werd niet gevonden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De hulp van burgers wordt nu ingeroepen: de dader droeg een rode jas en een petje. De politie roept getuigen op zich te melden.

Nachtelijke ruzie loopt uit op schietpartij
Het is al de derde schietpartij in drie dagen. Zaterdagnacht rond 03.45 uur werden bij een café in de Jan Evertsenstraat drie mannen beschoten, een van hen overleed. Mogelijkerwijs gaat het om een uit de hand gelopen ruzie, zegt de politie.

Het dodelijke slachtoffer zou Hakan Arabas uit Haarlem zijn, die door meerdere kogels werd getroffen. De man was niet bekend bij de politie.

Nachtleven in rouw na dood Latumahina
Zondag werd de 31-jarige Jordy Latumahina beschoten in zijn auto in de parkeergarage in Amsterdam-West, in bijzijn van zijn kind en vriendin. Jordy overleed, zijn vriendin en kind overleefden de schietpartij. De vermoedelijke vluchtauto werd even later uitgebrand teruggevonden.

Op het eerste gezicht hield Latumahina zich niet bezig met criminele activiteiten. Hij lijkt in elk geval geen bekende in de Amsterdamse onderwereld. Latumahina, afkomstig uit Barneveld, was een bekende in het Amsterdamse nachtleven. Hij was onder meer actief als programmeur bij club Bitterzoet en Jimmy Woo. De politie onderzoek of de liquidatie ‘een vergissing’ was.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

‘We kunnen niet geloven dat deze man, een van de meest geliefde mensen in het Amsterdamse nachtleven, zo onverwachts is weggenomen uit onze levens, geheel plotseling en veel te vroeg,’ schreef Jimmy Woo op Facebook.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.