nederland

Meer bekend over moord Latumahina: wie zag de daders?

12 oktober 2016Leestijd: 2 minuten

De politie is nog altijd op zoek naar de twee daders die Djordy Latumahina (31) afgelopen weekend neerschoten. Door informatie over de vluchtroute naar buiten te brengen, hoopt de politie dat meer getuigen zich melden.

Latumahina werd zaterdagmiddag even na 17.30 uur beschoten in zijn auto in de parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein, in bijzijn van zijn kind en vriendin. Djordy overleed aan zijn verwondingen, zijn vrouw en kind overleefden de schietpartij.

Twee vluchtauto’s, mogelijk veel getuigen
De politie heeft meer informatie gedeeld over de vluchtroute van de twee schutters. Ze probeerden eerst met een witte Volkswagen Caddy te ontsnappen. Even later werd die auto in de Wittgensteinlaan in brand gestoken, en stapten de daders over in een zwarte Seat Leon. De politie meldt dat het duo richting Hoofddorp reed, maar dat de bestuurder op de Kruisweg de macht over het stuur verloor.

De auto vloog uit de bocht en een band raakte lek. De twee besloten de auto achter te laten in de berm en zijn waarschijnlijk te voet verder gevlucht naar de McDonalds aan de overkant van de weg. Het was op dat moment rond half zeven ’s avonds en erg druk in het fastfoodrestaurant.

De recherche hoopt dat er klanten of passanten zijn die de daders hebben gezien en kunnen helpen bij het onderzoek naar ‘een van de afschuwelijkste schietpartijen in Amsterdam van de laatste jaren’, aldus een politiewoordvoerder in Opsporing Verzocht.

Een van de scenario’s: een vergissing
De politie zegt niet te weten waarom Latumahina werd beschoten. Er is geen enkele aanwijzing dat Djordy of zijn gezin criminele contacten had of criminele activiteiten uitvoerde. Een van de mogelijke scenario’s is dat Djordy door zijn auto – een Mini –  door de criminelen werd aangezien voor een ander. De recherche onderzoekt of het inderdaad zou gaan om een ‘vergissing’.

Latumahina, afkomstig uit Barneveld, was een bekende in het Amsterdamse nachtleven. Hij was actief als programmeur bij club Bitterzoet en had een eigen bedrijfje, CONCEPT385, waarmee hij zich ophield in de creatieve sector.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.