nederland

Nachtleven in rouw: waarom moest Djordy Latumahina dood?

10 oktober 2016Leestijd: 2 minuten

Twee dagen na de liquidatie van Djordy Latumahina, een bekend figuur in het Amsterdamse clubcircuit, is de schok nog groot. Waarom moest de 31-jarige dj dood? Gaat het om een vergissing?

Latumahina was actief als programmeur bij club Bitterzoet, en werkte als dj onder de naam  $OLO. Hij was volgens een biografie op de website DjGuide ‘niet meer weg te denken uit het Amsterdamse nachtleven’.

‘Op verschrikkelijke wijze om het leven gekomen’

Dat blijkt uit de reactie van diverse clubs in de hoofdstad. Een van de beroemdste clubs, Jimmy Woo, hield de deuren gesloten. ‘Vanavond hebben we geen zin om te feesten,’ is te lezen op de Facebookpagina. Latumahina ‘was een van de meest geliefde mensen in het Amsterdamse nachtleven’ en werd ‘zo plotseling weggenomen uit ons leven (…) zonder reden, en veel te vroeg’.

‘Vanavond denken we aan jou. Je zal door iedereen worden gemist.’ Gisteren hulde Bitterzoet, een club in de Spuistraat, het Facebookprofiel in het zwart met als header de naam Djordy. ‘Ons heeft het schokkende nieuws bereikt dat Djordy Latumahina op verschrikkelijke wijze om het leven is gekomen.’

Moord in koelen bloede

‘Waar je een dag geleden nog stralend het leven tegemoet lachte, word je vannacht bruut om het leven gebracht. Waarom? Dat weet niemand,’ schrijft een andere uitgaansgelegenheid, Disco Dolly, die gisteren overigens gewoon opende. Vrienden spreken speculeren over een ‘vergismoord’, maar er is nog heel weinig bekend over het waarom. In De Telegraaf suggereert een bekende van Latumahina dat het mogelijk is dat hij ‘bij iemand een grote schuld (had) of toch iets deed in het milieu.’ Deze professionals vergissen zich zelden,’ zegt deze ingewijde in de Amsterdamse horeca. ‘Een schuld of iets in de relatiesfeer? (…) dit is wel vreemd.’

Latumahina was niet bekend bij de politie. In elk geval is duidelijk dat de moord in koelen bloede werd uitgevoerd. Rücksichtlos – want kind en vriendin zaten bij hem in de auto. Zijn vriendin Cherr (30) liep ernstige verwondingen op, en is opgenomen in het ziekenhuis. Ze is inmiddels aanspreekbaar en buiten levensgevaar. Het tweejarige dochtertje bleef ongedeerd. Dat het om Latumahina ging, werd dit weekeinde onthuld door misdaadsite Vlinderscrime van ex-crimineel Martin Kok. Hij kwam ook op de proppen met de naam van het andere slachtoffer dat dit weekeinde om het leven werd gebracht. Dat gebeurde voor de deur van café-bar Ulfet2 aan de Admiraal de Ruijterweg. Het gaat om de 44-jarige Hakan Arabas uit Haarlem.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.