Met manifest doet Samsom gooi naar lijsttrekkerschap

23 september 2016Leestijd: 1 minuut
Diederik Samsom lanceert zijn campagne met een site en manifest - Foto: ANP

De huidige fractieleider Diederik Samsom heeft zich opnieuw kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap. Hij lanceerde ook een eigen website met de naam Doorknokken!!, waarop zijn manifest te lezen is.

Op de website www.doorknokken.nl legt Samsom in een YouTube filmpje uit wat zijn motieven zijn. ‘Er dreigt een tekort aan nuance,’ zegt Samsom in het filmpje.

Manifest

In het manifest schrijft hij onder meer: ‘Het gaat beter, maar nog niet met iedereen. Er dreigt een kloof tussen degenen die profiteren van vooruitgang en zij die dat niet of te weinig kunnen. En economisch herstel neemt andere bedreigingen niet weg. Terroristische aanslagen, spanningen in andere landen die hier hun effect hebben. Nu de economie opleeft staan we voor nieuwe opgaven. Bouwen aan een verbonden Nederland, waarin iedereen kan profiteren van het herstel,’ aldus Samsom.

Andere kandidaten

Maar Samsom is er nog niet: Paul Tang, PvdA-leider in het Europees Parlement, en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken stellen zich mogelijk ook nog kandidaat.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, torenhoge favoriet onder PvdA-watchers, liet eerder al weten niets te zien in een race om het lijsttrekkerschap en ook minister Jet Bussemaker (Onderwijs) zei vrijdag er niets voor te voelen.