nederland

‘Verwarde, naakte man’ onder schot gehouden op A4

01 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

Op de A4, bij afslag Amsterdam Schoten wordt een passagiersbus en een man op de vluchtstrook onder schot gehouden. De politie heeft een groot deel van de weg afgezet.

De situatie is vooralsnog onduidelijk. Het zou gaan om een verwarde man die op de vluchtstrook staat. Hij heeft zich volgens de politie uitgekleed. Ook is de passagiersbus, een grote touringcar, ontruimd. De Koninklijke Marechaussee heeft de verwarde man opgepakt.

Op maandagochtend ontving de politie naar eigen zeggen bericht van een verwarde man die het over een ‘bom’ had. Later werd de weg afgezet en werd het voertuig onderzocht.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Drukte op de A4

De A4 begon ’s ochtends al drukker te worden, omdat het vakantieverkeer massaal naar Schiphol vertrekt. Op de weg is de laatste sprake van enorme vertraging, door extra controles die rondom het vliegveld worden uitgevoerd. De politie ontving een ‘signaal dat betrekking heeft op de luchthaven’, waardoor het extra controles uitvoert om een mogelijke terreuractie te voorkomen.

Een camera die beelden op de weg via een livestream uitzond, is tijdelijk weggedraaid. Na de aanhouding van de man werd niets aangetroffen in de touringcar. De snelweg werd dan ook vrijgegeven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.