nederland

Wordt Rutte weer premier? ‘Ongelooflijke drive om door te gaan’

26 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

Mark Rutte wil door als VVD-leider en hoopt na de verkiezingen in maart opnieuw premier te worden. Rutte is vrijdag namens het partijbestuur officieel voorgedragen als lijsttrekker van de VVD.

Tegen De Telegraaf zegt Rutte: ‘Ik ga door. Ik voel een ongelooflijke drive om door te gaan’, aldus Rutte.  Hij belooft in datzelfde interview een volgende termijn helemaal uit te dienen. Hij zal niet tussentijds voor een andere baan te kiezen.

Lukt het niet, dan gaat hij in de Kamer

Als Rutte er niet in slaagt om met de VVD te grootste partij te worden en de premier te leveren, dan zal Rutte in de Tweede Kamer plaatsnemen.

Rutte leidt de partij al sinds 2006 en is premier sinds 2010. Hij is aan zijn tweede kabinet bezig. Zijn eerste kabinet met CDA en gedoogsteun van de PVV kwam vroegtijdig aan zijn einde. Zijn tweede kabinet van VVD en PvdA is sinds 2012 aan de macht. In maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Droomkandidaat

Volgens partijvoorzitter Henry Keizer van de VVD is Rutte de droomkandidaat voor de liberalen. ‘Mark Rutte heeft in de afgelopen moeilijke tijden bewezen dat hij veel voor Nederland voor elkaar krijgt.

Hij is enorm gemotiveerd om ons land, op basis van wat al in werking is gezet, stappen verder te brengen zodat Nederland een nog mooier land wordt dan het al is,’ aldus de voorzitter.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.