nederland

Kom naar achtste HJ Schoo-lezing, gehouden door minister Schippers

03 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

Volgende maand is het negen jaar geleden dat de voormalige hoofdredacteur van Elsevier, HJ Schoo, vrij plotseling overleed.

Hij gaf toen al lang geen leiding meer aan het weekblad, maar schreef essays, boekrecensies en vooral columns voor de Volkskrant.

Bij dat dagblad was hij na Elsevier terechtgekomen als adjunct-hoofdredacteur, om later uitgever te worden van tijdschriften als Vrij Nederland, Opzij en Psychologie Magazine. Zijn werkzaamheden voor zeer uiteenlopende bladen illustreren de veelzijdigheid en brede belangstelling van Schoo.

Van Frits Bolkestein tot Frans Timmermans
Om hem te eren, heeft de redactie van Elsevier in 2009 de Elsevier/HJ Schoo-lezing ingesteld, die de afgelopen jaren een reeks interessante sprekers heeft getrokken. Van voormalig VVD-leider Frits Bolkestein tot minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. En van EU-criticus Thierry Baudet tot premier Mark Rutte.

Vorig jaar sprak de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb over ‘De roep van de stad’ en dit jaar zal op maandagavond 5 september minister Edith Schippers het publiek in De Rode Hoed in Amsterdam toespreken.

Het onderwerp van de achtste Elsevier/HJ Schoo-lezing houdt de minister van Volksgezondheid nog geheim. In elk geval heeft zij zich niet kandidaat gesteld voor de Kamerverkiezingen van maart 2017, hetgeen een voortzetting van haar ministerschap overigens niet uitsluit.

Als u aanwezig wilt zijn bij haar lezing, kunt u hier nog kaartjes kopen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.