Het is weer mogelijk om op artikelen te reageren

17 augustus 2016Leestijd: 1 minuut
Abonnees kunnen weer op onze stukken reageren - Foto: ANP

Belofte maakt schuld. Het reactieforum van Elsevier is terug. Er is slechts één verschil met vroeger. Alleen abonnees kunnen hun reacties plaatsen.

In maart van dit jaar besloot de redactie de reactiemogelijkheid onder artikelen te sluiten. Het reactieforum leed onder een te veel aan ‘hooligans’ en ‘trollen’ die er slechts op uit waren om, verscholen achter een nickname, discussies te ontregelen en rotzooi te trappen. Er viel volgens de hoofdredactie van Elsevier ‘niet langer tegenop te modereren’.

In maart kondigde de hoofdredactie ook aan dat de reactiemogelijkheid na enige tijd zou terugkomen, maar dan slechts voor abonnees. De verwachting was dat de abonnees zich ‘netter’ zouden gedragen.

Gemodereerd

Inmiddels is het zover. Sinds enige dagen kunnen alle abonnees, zowel de ‘papieren’ als de ‘digitale’, als zij zijn ingelogd hun reacties plaatsen. Uiteraard worden ook hun reacties gemodereerd (zie onze huisregels voor het plaatsen van reacties).

Plaatsvervangend hoofdredacteur René van Rijckevorsel: ‘De eerste bevindingen zijn bemoedigend. Er wordt goed en inhoudelijk gereageerd op de artikelen. Wij hopen op veel sterke bijdragen van onze abonnees en mooie onderlinge discussies.’

Bent u nog geen abonnee, maar wilt u wel reageren, maak dan gebruik van onze zomeraanbieding. U krijgt dan direct toegang tot het reactieforum.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.