nederland

Windsurfer Van Rijsselberghe heeft opnieuw goud in handen

12 augustus 2016

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zijn olympische titel in de RS:X-klasse vrijdag al geprolongeerd. Net als vier jaar geleden was hij al voor de afsluitende medalrace, waarin zondag dubbele punten zijn te verdienen, zeker van de gouden medaille.

De Texelaar won in de kwalificatieserie van twaalf races zeven keer. Zijn minste resultaat in Rio was de vijfde plaats in de openingswedstrijd.

Lees ook onze speciale editie over de Olympische Spelen. Hierin belicht de redactie van Elsevier de olympische historie van Nederland. Bestel de Speciale Editie hier
rio

Eerder op de dag al goud

Van Rijsselberghe, met aftrek, heeft in het algemeen klassement 23 punten. Zijn Britse rivaal Nick Dempsey staat op 44 en kan die achterstand, protesten daargelaten, niet meer goedmaken.  

Eerder op de dag kon Nederland al een tweede gouden medaille bijschrijven. Dat gebeurde bij het roeibaan. De lichte dubbeltwee, bestaande uit Maaike Head en Ilse Paulis, was China en Canada te snel af.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.