nederland Premium Corner

Politieke correctheid rukt op: 8 veelzeggende voorbeelden

26 mei 2016Leestijd: 6 minuten

Universiteiten die gebedsruimten creëren, gaan lastige vragen uit de weg via semantische spelletjes. Ze willen niet de indruk wekken dat ze religieuze activiteiten faciliteren en spreken daarom nadrukkelijk over stilteruimtes, waar iedereen terechtkan voor een moment van bezinning. Zo ook de Universiteit van Amsterdam, toen ze zo’n ruimte eind vorig jaar na veel gesteggel toestond.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.