nederland

‘Tenniscoach was laatste die Everink zag’

25 maart 2016Leestijd: 1 minuut

Mark de J., de coach van tennisser Robin Haase, wordt zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de dood van zakenman Koen Everink.

De rechter-commissaris bepaalt of de verdachte nog langer moet vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

Voetbalwedstrijd

De 29-jarige De J. was het laatste bezoek dat Everink kreeg, schrijft De Telegraaf. De coach van toptennisser Haase was in de week voor de moord op Everink drie keer in zijn huis, de laatste keer op de avond begin maart waarop de zakenman om het leven kwam.

De Rotterdamse tenniscoach werd donderdagochtend gearresteerd op Schiphol. Lees meer > 

De J. zat die avond samen met Everink met anderen op de bank om naar een voetbalwedstrijd te kijken.  De tenniscoach heeft zich kort na de moord gemeld als getuige bij de politie, aldus De Telegraaf. Hij zou, toen hij deur uitging, ‘verdachte personen’ hebben zien rondhangen voor het huis van Everink.

Twijfels

Maar tijdens het lopende onderzoek zouden er steeds meer twijfels zijn gerezen over de precieze rol van De J. De politie werd daarin gesterkt door getuigenverhoren en afgeluisterde gesprekken van de inmiddels verdachte coach. De J. en Everink kenden elkaar van tennistoernooien.

Het lichaam van de 42-jarige miljonair werd gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij bleek door messteken om het leven te zijn gebracht. Eerder kwam Everink in het nieuws nadat hij zwaar was mishandeld door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens het dancefeest Sensation in 2012.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.