Simon Rozendaal Premium Corner

Hocus pocus: aardgas uit groene stroom

19 november 2020

Slimme Delftse onderzoekers hebben een idee ontwikkeld voor de toekomst van de energietransitie, ergens vanaf 2040. Ze willen met stroom uit windmolens en zonnecellen groene waterstof maken en daarmee CO2 uit de lucht halen. Wat daarbij ontstaat? Aardgas! Als dat zo duurzaam is, waarom moeten we er dan nu vanaf, vraagt Simon Rozendaal zich af.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.