Simon Rozendaal Premium Corner

Karaktermoord op een reeds dode professor

13 mei 2020Leestijd: 3 minuten

Eind februari leek het even nieuws dat Frits Böttcher, de in 2008 overleden hoogleraar fysische chemie, dertig jaar geleden geld had ontvangen van Shell en andere bedrijven om twijfel te zaaien over klimaatverandering. Een journalistiek ‘onderzoekscollectief’ presenteerde het met veel poeha in de Volkskrant en veel media namen het over, schrijft Simon Rozendaal.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.