Beste ziekenhuizen

Welke ziekenhuizen zijn de beste?

30 november 2017Leestijd: 1 minuut

Noordwest Ziekenhuisgroep Den Helder, Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis in Gorinchem en Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk halen hoogste score in onderzoek Beste ziekenhuizen 2017 door Elsevier Weekblad en SiRM.

Welke ziekenhuizen houden het meest rekening met de patiënt? Waar is de zorg veilig en up to date? Patiëntgerichtheid en de kwaliteit van de medische zorg vormen de kern van het jaarlijkse onderzoek ‘Beste ziekenhuizen‘.

Drie ziekenhuizen halen de hoogste score in een beoordeling op 777 punten: de Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder, de Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis in Gorinchem en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Nog eens acht ziekenhuizen onderscheiden zich met de hoogste eindscore, maar net niet de hoogste score op onderdelen.

Beste ziekenhuizen is geen ranglijst, maar deelt ziekenhuizen in vier groepen in: veel lager, lager, hoger en veel hoger dan het landelijke gemiddelde. Onder het motto ‘doe wat je doet goed’ zijn deze beoordeeld op het functioneren als geheel, en of alles in het werk is gesteld om de patiënt optimaal veilige zorg te bieden.

Gegevens komen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Zorginstituut Nederland, en zijn wettelijk verplicht aangeleverd door de ziekenhuizen. Het zijn de kwaliteitsmaten die ziekenhuizen en artsen zelf afspraken met inspectie, verzekeraars, patiëntenorganisaties en Consumentenbond.

Alle uitkomsten van het onderzoek Beste ziekenhuizen 2017 verschijnen deze week in Elsevier Weekblad en op elsevierweekblad.nl. Hier staat ook een uitgebreide toelichting bij de methodiek en berekeningen.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.