Schatzoeken voor volwassenen met uw smartphone in de hand

01 oktober 2015Leestijd: 2 minuten
''

Met apps op uw smartphone kunt u mooie en originele herfstwandelingen maken.

De herfst is niet alleen een fijne tijd om thuis achter de tablet of televisie urenlang te genieten van Netflix of een spel. Digitale hulpmiddelen lenen zich ook uitstekend voor het maken van een mooie herfstwandeling.

Op uw smartphone zijn verscheidene goede wandelapps te downloaden, zoals AbelLife, ­Natuur in Nederland, Topo GPS Nederland, Wandelen en Natuur Routes van Natuurmonumenten. Sommige hiervan bieden ook informatie over flora en fauna. ­Vogelaars downloaden Vogels in Nederland, liefhebbers van wildplukken Wildplukwijzer en Casa Foresta.

Nog leuker is het om met uw telefoon te geocachen, een soort schatzoeken voor volwassenen met behulp van gps-locatiebepaling. Daarbij is het de bedoeling om een cache te vinden, een plastic doosje dat door de organisator goed verstopt is in de natuur.

Trotse vinders

De coördinaten daarvan vindt u alleen als u een vraag of raadsel weet op te lossen op de verschillende routepunten die bij een wandeling horen. Een soort online-vossenjacht dus. Hoe u van routepunt naar routepunt komt, bepaalt u zelf: via de gebaande paden of dwars door bossen en over hellingen.

In een cache zitten soms kleine cadeautjes die u mag meenemen en altijd een logboek waarin trotse vinders hun naam kunnen noteren. Voor volgende vinders kunt u ook iets leuks achterlaten in de cache.

Geocachen werkt het best met zelfstandige gps-apparaten, maar ook met smartphone-apps als Geocaching Intro, Geocaching,
c:geo, Geo Bucket en Geocaching Buddy kunt u uit de voeten.

Elsevier nummer 41, 10 oktober 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.