kennis

Met deze zendertjes vergeet u nooit meer spullen

20 juli 2015Leestijd: 2 minuten

Wat gebeurt in de digitale wereld: welke gadget moet u hebben en welke apps mag u niet missen? Elsevier maakt wekelijks een overzicht.

1. Hebbeding

Veiliger dan de Turing Phone wordt het niet, belooft de Amerikaanse fabrikant Turing Robotic Industries (TRI). Elk onderdeel van deze Android-smartphone is waterbestendig. De buitenkant is van een speciale legering, die volgens TRI sterker is dan staal. Alle uitgaande gegevens worden met een chip in de telefoon versleuteld en hij kan alleen worden ontgrendeld met een vingerafdruk.

2. De mens achter

Victor wierda (26) is manager van start-up trakkies. Het bedrijf werkt met vijftien man aan zendertjes – trakkies geheten – die een melding geven als u belangrijke spullen vergeet.

3. Tip

Elsevier nummer 30, 25 juli 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.