Negen apps voor de leukste en mooiste vakantiefoto’s

17 juni 2015Leestijd: 3 minuten
''

Hoe maakt u de leukste en origineelste vakantiefoto’s met uw telefoon? Welke apps zijn handig om foto’s te bewerken? En op welke manieren presenteert u het resultaat op een leuke manier aan uw vrienden?

Elsevier.nl zet negen apps op een rij om leuke en mooie vakantiefoto’s te maken.

1. Camera+ (2,99 euro)

Niet tevreden met de ‘gewone’ camera op je telefoon? Met Camera+ schiet u professioneel ogende foto’s. Zo bepaalt u met hulp van twee versleepbare icoontjes op het scherm op welk onderwerp de camera moet scherpstellen en welke belichting nodig is. Ook kunt u via deze app de foto’s bewerken.

Download hier voor Apple.

2. OKDOTHIS (gratis)

Inspiratieloos? Met OKDOTHIS doe je nieuwe ideeën op. Beter gezegd: de gebruikers van deze app stimuleren je creativiteit. Zij wisselen opdrachten en ideeën uit: ‘maak een foto rondom het thema geluk’ of ‘zorg voor een foto met perfecte symmetrie’. Natuurlijk worden de resultaten gedeeld in de app.

Download hier voor Apple.

3. Pixlr Express (gratis)

Pixlr Express bevat een handige en uitgebreide trukendoos om foto’s te retoucheren. Zo kunt u de kleurbalans aanpassen, een storend puistje wegwerken, foto’s bijsnijden, rode ogen verwijderen, de foto rechtzetten of een tekst in het beeld plaatsen.

Download hier voor Apple en voor Android.

4. Adobe Photoshop Express (gratis)

Voor wie meer mogelijkheden wil om foto’s te bewerken is deze uitgebreide fotobewerkingsapp een aanrader. De applicatie heeft veel overeenkomsten met het computerprogramma Photoshop. Zo kunt u foto’s in lagen bewerken en biedt de app een keur aan filters.

Download hier voor Apple en voor Android.

5. Path on – Swipe to Type (1,99 euro)

Wilt u een foto op een originele manier toelichten, dan kunt u terecht bij Path on. Via deze app kan de gebruiker op het scherm precies aangeven waar hij de tekst in de foto wilt hebben. Met je vinger kun je allerlei vormen uittekenen of een gedeelte van de foto selecteren waarin de tekst moet komen te staan. Dat kan overigens ook met vooraf ingesteld vormen.

Download hier voor Apple.

6. Color Effects Pro / Color FX (0,99 euro)

Liever een kleurenfoto in plaats van een zwart-wit beeld, maar wel de kleur van een opvallend item behouden? Dat kan allemaal met Color Effects Pro, een app waarmee u naar hartenlust kunt spelen met kleuren in foto’s.

Download hier voor Apple en voor Android.

7. ProHDR (1,99 euro / 1,51 euro)

Een foto van je vriend(in) bij een adembenemende zonsondergang? Dan is de kans groot dat de persoon in beeld zwart wordt. ProHDR kan grote contrastverschillen oplossen. U maakt twee foto’s met elk een andere belichting en voegt deze vervolgens samen via de app.

Download voor Apple en Android.

8. Paper Camera (2,49 euro)

Met Paper Camera kunt u de wereld om u heen vastleggen alsof het een cartoon is. Deze app kan foto’s veranderen in een pasteltekening, houtskool, strip of een schilderij van Monet. U kunt de effecten realtime toepassen of de foto’s achteraf bewerken.

Download hier voor Apple en voor Android.

9. Flipagram (gratis)

Ten slotte nog een app om uw fotoresultaten te showen. Met Flipagram maakt u van zelfgemaakte foto’s een diavoorstelling. Je selecteert een aantal foto’s, stelt de snelheid in, voegt eventueel een muziekje toe en zie daar: de foto’s in een filmpje, dat deelbaar is via YouTube en andere sociale media.

Download hier voor Apple en voor Android.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.