Premium Lock De wijsheden van de jezuïet Ignatius van Loyola

06 oktober 2022Leestijd: 3 minuten
Spaanse edelman Ignatius van Loyola vond God na veldslag. Illustratie: Getty Images

Volgens bewonderaars blijft het denken van Ignatius van Loyola (1491-1556) actueel. Managers bijvoorbeeld zouden veel van de Spaanse geestelijke kunnen leren.

Voor veel studenten aan de Nyenrode Business Universiteit moet het toch een bevreemdende gewaarwording zijn. Zij zijn vast aan hun studie begonnen in de hoop ooit een mooie positie in het bedrijfsleven te verwerven, maar krijgen in Breukelen college over spiritualiteit. Van Sharda Nandram, een in Suriname geboren sociaal psycholoog die zich graag laat inspireren door het hindoeïsme.

Zij bekleedt de leerstoel Business & Spiritualiteit die het geesteskind is van een van de wonderlijkste hoogleraren die Nederland heeft gekend. In 2006 trad een in Indonesië geboren pater, oud-commando, atoomfysicus en gediplomeerd clown op 82-jarige leeftijd aan Nyenrode aan als hoogleraar. Bij deze in 2019 overleden Paul de Blot stond steevast ‘SJ’ of ‘s.j.’ achter zijn naam, wat aangaf dat hij behoorde tot de Societas Jesu, de Sociëteit van Jezus. Zijn professoraat paste helemaal bij de missie van de invloedrijke katholieke orde, die altijd een scherp oog heeft gehad voor het belang van onderwijs.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog niet een account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw