Corona Premium Corner

Lockdowns in China en boosterprik halen zonder afspraak

12 januari 2022Leestijd: 2 minuten

Steden in China op slot

In China zijn enkele steden in lockdown gegaan na corona-uitbraken. Vorig weekeinde werden twee omikrongevallen vastgesteld in Anyang, waarop een lockdown werd ingesteld voor de 5,5 miljoen inwoners van de stad. Onbekend is hoelang deze sluiting zal duren. Ook in Tianjin, vlak bij de hoofdstad Peking, werden begin deze week zeker twee omikronbesmettingen ontdekt. Daarop is besloten alle 15 miljoen inwoners van die stad te testen. De besmettingen komen voor China op een ongelukkig moment: de Olympische Winterspelen staan voor de deur en China zet alles op alles om die te laten doorgaan. Ook voor olympische sporters gelden strenge regels: gevaccineerde sporters hoeven niet in quarantaine, maar zijn verplicht in hun olympische bubbel te blijven.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.