Corona Premium Corner

Nieuwe variant lijkt besmettelijker, maar veel is nog onduidelijk

01 december 2021Leestijd: 2 minuten

WHO: omikronvariant vormt risico

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) acht het waarschijnlijk dat de omikronvariant van het coronavirus zich snel zal verspreiden en een ernstig gezondheidsrisico zal vormen. Het gemuteerde virus is wellicht nog besmettelijker dan eerdere varianten en reageert mogelijk anders op bestaande vaccins, zo schreef de WHO afgelopen maandag aan de lidstaten. De ontdekking van de nieuwe variant – vernoemd naar de vijftiende letter in het Griekse alfabet – werd vorige week gemeld door Zuid-Afrikaanse virologen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.