Corona Premium Corner

Oostenrijk op slot, Spoedtest.nl niet meer verdacht van fraude

23 november 2021

Zorg oefent voor ‘Code Zwart’

Op initiatief van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LANZ) en brancheorganisatie GGD GHOR (Gemeentelijke Gezondheidsdiensten en ­Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio) is vrijdag 26 november een grote ­oefening gehouden ter voorbereiding op een mogelijke ‘Crisisfase 3’, beter bekend als ‘Code Zwart’. Van zo’n situatie is sprake wanneer het zorgsysteem vastloopt doordat diverse regio’s de druk op de zorg niet meer aankunnen. Dit zou kunnen ontstaan bij een acuut gebrek aan IC-bedden. Aandacht gaat onder meer uit naar het triageteam, dat moet bepalen wie wel en wie niet in aanmerking komt voor een plek op de intensive care. Een dergelijke oefening is vorig jaar ook gehouden. Naast vertegenwoordigers van het ministerie, het LANZ en de GGD deden ook het Regionaal Overleg Acute Zorg­keten en de Inspectie en de Zorgautoriteit mee.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.