Corona Premium Corner

Eindelijk is er zicht op een antivirale pil tegen het coronavirus

05 oktober 2021Leestijd: 2 minuten

Pil tegen het virus

Het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Merck claimt het eerste orale antivirale medicijn ­tegen corona te hebben ontwikkeld. Al sinds het begin van de pandemie wordt gezocht naar een middel dat het virus in het lichaam kan bestrijden zodra de eerste symptomen zich voordoen. Tot nu toe was er alleen remdesivir, dat via een infuus wordt toegediend. Merck heeft nu in een proef onder 775 ongevaccineerde personen vastgesteld dat het is gelukt. Het middel, molnupiravir, was al voor coro­na in ontwikkeling als medicijn tegen griep, en werd aangepast om SARS-CoV-2 te bestrijden. De onderliggende onderzoeksdata zijn nog niet bekendgemaakt, maar Merck stelt in een persbericht dat dankzij het middel de kans om door corona in het ziekenhuis terecht te komen of te overlijden, met 50 procent afneemt, vergeleken met de placebogroep.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.