Corona Premium Corner

Sensor spoort virus op en kan vaststellen of het ook besmettelijk is

28 september 2021Leestijd: 2 minuten

Antistoffen bij baby’s

Zwangere vrouwen die worden gevaccineerd met een van de mRNA-vaccins geven antistoffen tegen het coronavirus door aan hun baby. Dat hebben Amerikaanse onderzoekers vastgesteld na metingen bij 36 pasgeboren kinderen van vrouwen die tijdens hun zwangerschap zijn gevaccineerd met een vaccin van Pfizer of Moderna. De vaccinatiegraad onder zwangere vrouwen is in veel landen betrekkelijk laag, omdat er bij de aanvang van het vaccineren zorgen waren over mogelijke bijwerkingen bij moeder en ­embryo. Inmiddels is vastgesteld dat zij en hun ongeboren kinderen er zeker baat bij hebben en dat er geen ­ernstige bijwerkingen te verwachten zijn. In Nederland zijn geen cijfers bekend over de vaccinatiegraad onder zwangere vrouwen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.