Corona Premium Corner

Liepen docenten in het basisonderwijs nu wel of geen extra gevaar?

07 september 2021Leestijd: 2 minuten

Snel antistoffen meten

Onderzoekers van het RIKEN Center for Emergent Matter Science in Japan hebben een techniek ontwikkeld om snel en eenvoudig ­antistoffen in het bloed te meten. De hoeveelheid antistoffen tegen het coronavirus kan duidelijkheid verschaffen over de effectiviteit van vaccins. De meetmethodes die tot nu toe zijn gebruikt, zijn niet heel precies en vergen tijd doordat de monsters in een laboratorium moeten worden onderzocht. Met de nieuwe ­diagnostische techniek, die werkt met behulp van licht en slechts één druppel bloed vergt, is meting van antistoffen ter plekke en binnen een half uur mogelijk.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.