Corona Premium Corner

Derde prik blijft onderwerp van discussie

14 september 2021Leestijd: 2 minuten

Bloedverdunners tegen corona

Onderzoekers van het Amsterdam Institute for Infection and Immunity, onderdeel van het Amsterdam UMC, hebben ontdekt dat zogeheten heparine, een stofje dat doorgaans wordt toegediend als bloedverdunner, kan voorkomen dat het coronavirus zich hecht aan gezonde cellen. Ze hebben dit in het laboratorium aangetoond, maar het middel is nog niet met dit doel uitgeprobeerd op mensen. De onderzoekers vermoeden dat een ‘pufje’ met dit middel in de mond de verspreiding van het coronavirus al in de neus kan stoppen. Omdat het middel een algemeen infectiemechanisme dwarsboomt, is het vermoeden dat het tegen alle varianten van het coronavirus en andere luchtwegvirussen zou moeten werken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.