Corona Premium Corner

T-cellen beschermen goed tegen SARS-CoV-2 en varianten

01 juni 2021

Derde golf treft Suriname hard

Suriname doorstond twee eerdere golven van het coronavirus relatief goed, maar sinds begin april is het aantal besmettingen razendsnel gestegen. Het gaat vooral om de Braziliaanse variant van het virus. In het land met 580.000 inwoners geldt sinds maandag een totale lockdown en is voor de ziekenhuizen het hoogste risiconiveau afgekondigd. Er is een tekort aan personeel en zuurstof voor beademing van coronapatiënten. Nederland stuurt een team van verpleegkundigen en IC-artsen om te helpen. Daarnaast heeft Nederland een lading vaccins van AstraZeneca toegezegd. Vaccinatie is in Suriname nog niet goed op gang gekomen: nog maar zo’n 10 procent van de bevolking is gevaccineerd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.