Taal Premium Corner

Over adoptie, adapters en adepten

28 mei 2021Leestijd: 2 minuten

Recent nieuws over misstanden rond adoptie, deed onwillekeurig denken aan een veel gemaakte fout van Nederlanders die het hebben over early adapters als het om technologie gaat. René van Rijckevorsel over de verschillen tussen en de oorsprong van adoptie, adapters en adepten.

Eens in de pakweg vijf jaar in het nieuws: het fenomeen adoptie. Een goed idee, of toch niet in het belang van het kind? En leidt adoptie niet tot schimmige praktijken in derdewereldlanden? (Oei, dat begrip mag je van de woke-brigades vast niet meer gebruiken.)

De origine van adoptie is het Latijn – dat ziet ook de niet-gymnasiast. ‘Adoptio’ is afgeleid van adoptare dat ­‘erbij wensen’ of ‘erbij kiezen’ betekent. Het prefix ‘ad’ staat voor ‘bij’. Een adoptiekind is altijd zeer gewenst.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.