Corona Premium Corner

Onenigheid over gratis PCR-test binnen de Europese Unie

18 mei 2021

Vaccin Sanofi/GSK op komst

Het coronavaccin van de samenwerkende farmaceutische bedrijven Sanofi en Glaxo­SmithKline gaat de derde en laatste testfase in. De komende weken wordt het getest op 35.000 volwassen proefpersonen. Het vaccin van Sanofi/GSK maakt gebruik van een andere techniek dan de vaccins die tot op heden in Nederland worden gebruikt. In december 2020 maakten Sanofi en GSK tegenvallende testresultaten bij 50-plussers bekend, waarna het vaccin terug naar de tekentafel moest. De hoop is nu dat het vaccin in oktober kan worden goedgekeurd. Nederland had een optie op twaalf miljoen doses, maar het is onduidelijk of ze nog een rol krijgen in de Nederlandse vaccinatieplannen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.