Corona Premium Corner

Slimmer omgaan met de beperkte voorraad vaccins

07 april 2021

Zelftest in de winkel

Sinds zaterdag 3 april liggen coronazelftests in de schappen van Nederlandse winkels. Het zijn zogeheten antigeentests die burgers zelf thuis kunnen uitvoeren. De tests kosten circa 7 euro per stuk en zijn volgens het ministerie van Volksgezondheid bedoeld als extra voorzorgsmaatregel voor mensen die bijvoorbeeld voor hun werk veel in contact komen met anderen. De zelftests zullen niet worden toegelaten als eventueel toegangsbewijs, omdat er geen onafhankelijk toezicht op de afname is. Voor wie klachten heeft, geldt nog steeds het advies een test te laten afnemen bij een officiële teststraat. Ook wie met een zelftest positief test, wordt aangeraden daarna een test te doen bij de GGD.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.