Corona Premium Corner

Na afweging voor- en nadelen is Janssen-vaccinatie begonnen

29 april 2021

Groen licht Janssen-vaccin

Er is waarschijnlijk een verband tussen toediening van het Janssen-vaccin en het ontstaan van de combinatie van stolselvorming en een verlaagd aantal bloedplaatjes. Maar de voordelen van vaccinatie wegen op tegen de risico’s. Dat is de conclusie van Europees Geneesmiddelenbureau EMA na bestudering van acht gevallen waarbij een gevaccineerde Amerikaan werd getroffen door de zeldzame aandoening. In de meeste gevallen ging het om vrouwen, één persoon overleed. Tot 13 april zijn in de Verenigde Staten zo’n zeven miljoen mensen gevaccineerd met het in ­Leiden ontwikkelde vaccin. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) gaf wel aan dat nieuwe trombosegevallen aanleiding kunnen zijn om de Gezondheidsraad alsnog om advies te vragen. Na een uitgestelde start werd op woensdag 21 april in het Leidse Museum Boerhaave begonnen met ­inenting met het Janssen-vaccin.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.