Corona Premium Corner

Virus kwam niet uit het lab, denkt team van WHO en China

30 maart 2021

Bijwerkingen AstraZeneca

Het vaccin van AstraZeneca lijkt meer bijwerkingen te geven dan het vaccin van Pfizer/BioNTech. Bijwerkingencentrum Lareb maakte dat bekend na een inventarisatie ­onder bijna 4.000 vrouwen tussen 21 en 65 jaar, die zich op verzoek na de vaccinatie zelf konden aanmelden voor het onderzoek. Deze groep was de eerste die groot genoeg was om conclusies aan te verbinden. Van hen kregen 599 het Pfizer/BioNTech- en 3.331 het AstraZeneca-vaccin. In die tweede groep meldde meer dan 60 procent hoofdpijn, zich niet lekker voelen en/of spierpijn, terwijl dat bij de gevaccineerden met het Pfizer-vaccin tussen de 20 en 33 procent lag. Na toediening van het AstraZeneca-vaccin kreeg 39 procent van de ondervraagden koorts, na inenting met het Pfizer-vaccin slechts 5 procent.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.