Corona Premium Corner

Meer helderheid over verband vaccinatie en hersentrombose

23 maart 2021

Tweede infectie zeldzaam

65-plussers hebben een iets grotere kans om voor een tweede keer te worden besmet met het coronavirus. Uit grootschalig Deens onderzoek, gepubliceerd in The Lancet, blijkt dat bij ouderen een eerste besmetting in 47 procent van de gevallen natuurlijke bescherming biedt tegen een tweede besmetting. Bij 65-minners ligt dat percentage op 80. Van de in totaal vier miljoen Denen bij wie in 2020 een PCR-test voor het eerst leidde tot een positieve uitslag, testte 0,65 procent later in het jaar opnieuw positief. Volgens de onderzoekers onderstrepen de resultaten de relatieve zeldzaamheid van herinfectie, maar ­bewijzen ze ook hoe belangrijk het is dat ­personen die al COVID-19 hebben gehad, zich aan de maatregelen blijven houden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.