Spiritueel Premium Corner

Pauselijke encycliek lijkt programma van GroenLinks

20 oktober 2020Leestijd: 3 minuten

Een encycliek is een belangrijk document. De paus laat in zo’n ‘rondzendbrief’ aan heel de kerk en alle mensen van goede wil weten wat zijn visie is op een kwestie. Beroemd is bijvoorbeeld Rerum Novarum (Over nieuwe zaken, 1891) waarin paus Leo XIII de uitgangspunten van de katholieke sociale leer formuleerde. Zijn goedkeuring van de vorming van vakbonden had veel invloed.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.