Premium Lock Onderweg naar Hem: het geloof van Ruud Lubbers

22 september 2020Leestijd: 3 minuten
CDA-leider Ruud Lubbers vond kracht in gebed en godsgeloof. Foto: Bert Nienhuis/HH/ANP

Het leek er een hele tijd op dat het boek nooit zou verschijnen. Aan het eind van zijn langdurige periode als premier (1982-1994) voerde Ruud Lubbers uitvoerige gesprekken over zijn werkzaamheden en denkbeelden met historicus Theo Brinkel, toen medewerker van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Maar de CDA-leider stak een stokje voor publicatie van de weergave van de conversaties. Te veel gevoelige opmerkingen over nog in leven zijnde personen, luidde zijn voornaamste bezwaar.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.