Nivel Premium Corner

Griepgevallen monitoren tijdens een pandemie

09 september 2020Leestijd: 3 minuten

Sinds 1970 brengt Nivel, het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg, in kaart hoe vaak griep in Nederland voorkomt. Veertig huisartsenpraktijken fungeren als peilstations. Van patiënten die zich daar melden met klachten van griep of van andere acute luchtweginfecties, wordt een steekproef genomen om te zien welke ziekteverwekker de oorzaak is van de klachten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.