Spiritueel Premium Corner

Waardevolle ledigheid: de kunst van het niksen

07 april 2020

Het is nog steeds een leuke film. In Alexandre le bienheureux (1968) speelt Philippe Noiret met verve een wat sukkelige man die in zijn huwelijk onder de plak zit. Als zijn dominante vrouw bij een ongeluk om het leven komt, bloeit hij op. Hij breekt radicaal met het harde werk op zijn boerderij en geeft zich helemaal over aan zijn ware passie: luieren. Dit werkt aanstekelijk. Dorpsgenoten besluiten massaal het voorbeeld van de slome levensgenieter te volgen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.