Onderzoek Premium Corner

Minder opties leidt tot minder stress

05 maart 2020Leestijd: 1 minuut

Als het aankomt op keuzes maken, lijkt menselijk ­gedrag onnavolgbaar. Iemand die in een vliegtuig kiest voor de kip boven de vegetarische pasta, kan verbazingwekkend genoeg alsnog voor de vegetarische pasta gaan als daarnaast nóg een vegetarische maaltijd wordt aangeboden. Plots wordt de pasta het aantrekkelijkst. Wetenschappers van de universiteit van Bazel bogen zich over dit mysterie in een onderzoek gepubliceerd in Nature.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.