Sarcopenie Premium Corner

Veel ouderen zijn prima in staat om meer te bewegen

20 februari 2020Leestijd: 1 minuut

Ruil een e-bike in voor een gewone fiets. Neem een hond in plaats van een kat. Zomaar twee adviezen uit een recent artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) over het tegengaan van sarcopenie, spierzwakte bij ouderen. Naarmate mensen ouder worden, gaan zij vaak ook wat minder bewegen. Dat kan ervoor zorgen dat de spieren verzwakken, waardoor ouderen nog inactiever worden en de levenskwaliteit afneemt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.