Gezondheid Premium Corner

Zo ga je de ­strijd aan met het antivax-virus

12 juni 2019

De afgelopen jaren was een licht dalende vaccinatiegraad bij kinderen te zien. De daling wordt veroorzaakt door een diffuse groep ouders: naast een kern van geharde tegenstanders zijn steeds meer ouders ‘aarzelaars’, onder meer gevoed door argwaan tegenover de overheid en de farmaceutische industrie. In politiek en maatschappij is veel gesproken over harde maatregelen, maar uit experimenten van lokale bestuurders en experts blijkt juist dat bijvoorbeeld dwang niet per definitie de oplossing is. Uit de ervaringen kunnen ook lessen worden getrokken voor de coronavaccinatie, waarbij enige weerstand zich ook al openbaart. Eén van de lessen: dwang is niet per definitie de oplossing.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.