Gezond 1 Premium Corner

Aan hartaanval gaan meestal signalen vooraf

03 juni 2019Leestijd: 1 minuut

Een hartaanval lijkt vaak heel plotseling te ontstaan. Maar meestal zijn er al wel wat signalen dat er iets aan de hand is. Zo is angina pectoris – de medische benaming voor hartkramp – een waarschuwing dat de bloedtoevoer naar het hart niet helemaal goed is. Het kenmerkt zich door pijn op de borst. Maar niet alle patiënten met angina pectoris krijgen ook daadwerkelijk een hartaanval.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.