Biotechnologie Premium Corner

De stamcel lost eindelijk haar belofte in

18 augustus 2018

Stamcellen, de vermeende heilige graal in de medische wetenschap, ­beginnen eindelijk hun belofte in te lossen. Ze worden inmiddels met succes ingezet tegen parkinson en blindheid. ‘Uiteindelijk kunnen we elk orgaan repareren.’

Zelfs een lichte aanraking veroorzaakte bij Hassan al blaren en wonden. De zesjarige jongen leed aan de erfelijke ‘vlinderziekte’, die zijn huid extreem teer maakte. Nadat hij met zijn ouders vanuit Syrië naar Duitsland vluchtte, sloeg het noodlot toe. Een bacterie-infectie verwoestte 60 procent van zijn huid. Zijn artsen probeerden alles, van zalfjes tot het transplanteren van zijn vaders huid, maar niets hielp. Ten einde raad brachten ze Hassan in een kunstmatige coma. Het einde leek nabij.

De artsen zagen nog één mogelijkheid. Al decennia heerst er groot optimisme over het genezend vermogen van stamcellen. Tot voor kort was dat vooral een hype, maar het wordt steeds duidelijker dat de wetenschap grote vooruitgang boekt. Mogelijk vormden Hassans stamcellen de sleutel tot genezing.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.