Premium Lock De stamcel lost eindelijk haar belofte in

18 augustus 2018Leestijd: 10 minuten
(foto: ANP)

Stamcellen, de vermeende heilige graal in de medische wetenschap, ­beginnen eindelijk hun belofte in te lossen. Ze worden inmiddels met succes ingezet tegen parkinson en blindheid. ‘Uiteindelijk kunnen we elk orgaan repareren.’

Zelfs een lichte aanraking veroorzaakte bij Hassan al blaren en wonden. De zesjarige jongen leed aan de erfelijke ‘vlinderziekte’, die zijn huid extreem teer maakte. Nadat hij met zijn ouders vanuit Syrië naar Duitsland vluchtte, sloeg het noodlot toe. Een bacterie-infectie verwoestte 60 procent van zijn huid. Zijn artsen probeerden alles, van zalfjes tot het transplanteren van zijn vaders huid, maar niets hielp. Ten einde raad brachten ze Hassan in een kunstmatige coma. Het einde leek nabij.

De artsen zagen nog één mogelijkheid. Al decennia heerst er groot optimisme over het genezend vermogen van stamcellen. Tot voor kort was dat vooral een hype, maar het wordt steeds duidelijker dat de wetenschap grote vooruitgang boekt. Mogelijk vormden Hassans stamcellen de sleutel tot genezing.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw