Gezondheid Premium Corner

Bestaat er een dieet tegen dementie?

21 juni 2018Leestijd: 3 minuten

Een Nederlands onderzoek laat zien dat iemands eetpatroon van invloed kan zijn op de omvang van diens hersenen.

Met het stijgen van de levensverwachting neemt ook het aantal gevallen van dementie toe. Deze vorm van hersenachteruitgang is helaas nog steeds niet te genezen. Dus krijgen vooral manieren om het te voorkomen veel aandacht.

Een Nederlandse studie onder 4.213 proefpersonen toont aan dat eetpatronen invloed hebben op de omvang van de hersenen. En van de omvang van de hersenen is weer bekend dat die gerelateerd is aan het risico op dementie.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.