Alcohol Premium Corner

Het mag: 1 à 2 glazen per dag

17 april 2018Leestijd: 4 minuten

Een nieuwe studie als ‘definitieve dolksteek’ voor het idee dat een beetje alcohol gezond is. Spectaculair medisch nieuws: altijd leuk! Alleen, het klopt niet. Waarom stonden Nederlandse deskundigen dan zo te juichen?

Vorige week meldden alle media dat alcohol slechter voor de gezondheid is dan gedacht. De Volkskrant: ‘Gezond drinken bestaat tóch niet – ook dat ene glaasje per dag kunt u beter laten staan.’

Plus: ‘De megastudie die vandaag in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet verschijnt, lijkt de definitieve dolksteek in de rug van het idee van “het ene gezonde glaasje” te zijn.’ In het NOS Journaal en Nieuwsuur becommentarieerden diverse deskundigen fris van de lever: lekker, zo’n neut, maar niet gezond.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.