Medicijndossier Premium Corner

Gratis pillen voor Derde Wereld: dat werkt niet

11 september 2017

Bedrijven geven – voor hun imago én uit compassie – medicijnen weg in arme landen. Uiteindelijk werkt dat niet.

Een van de meest empatische hulpprogramma’s voor de Derde Wereld is de wijze waarop een van de grootste farmaceuten ter wereld, MSD, het medicijn ivermectine verstrekt in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Dat middel is ooit ontwikkeld voor veterinaire ontworming, maar daarvoor bleek het commer­cieel niet aantrekkelijk. Min of meer toevallig werd ontdekt dat het middel tevens helpt tegen de (soms decimeters­lange) wormen die de oorzaak zijn van de ziekte rivierblindheid bij mensen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.